حضور اعضای شورای شهر در کتابخانه شهدای اندیمشک به مناسبت هفته کتاب

ساخت وبلاگ
به مناسبت هفته کتابخانی برگزار شد/ دیدار اعضای شورای شهر با مسئولین کتابخانه ها

 

حضور دو تن از اعضای شورای شهر اندیمشک (مهدی قلی کیانی و سیدسام حسینی)به همراه چند تن از فعالین فرهنگی و چهره های علمی،در کتابخانه عمومی،جهت تبریک به کتابداران و جلسه ای با حضور رئیس نهاد کتابخانه ها

 

کتاب به عنوان محرک و راهنمای عمل برای پیشرفت،تعالی و بهروزی بشر،از نظر تاثیرات اجتماعی،فرهنگی،علمی و سیاسی جامعه،دارای اهمیت بسیاری میباشد.چنانکه به یقین میتوان آن را مهمترین عامل پیشرفت جوامع مدرن و توسعه یافته دانست و عدم توجه به آن را مهمترین عامل عدم توسعه یافتگی و عقب ماندگی جوامع بازمانده از قطار پیشرفت قلمداد نمود.

                                     خوزآنلاین          www.khozonline.ir

اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی سبب آن شده تا فعالین فرهنگی و اجتماعی و مصلحان جامعه، همواره آن را از مهمترین دغدغه های خود بدانند و به دنبال واره ای برای ترویج و تسهیل دستیابی دوستداران کتاب و نیازمندان،به منابع مورد نیاز باشند.

هفته کتابخوانی بهترین بهانه بود تا بنابر دغدغه های ارزشمند، در راستای این رکن اساسی توسعه و تعالی، جمعی از اهالی علم و فرهنگ و نمایندگان مردم در مردمی ترین نهاد جامعه، ظهر دوشنبه در کتابخانه مرکزی حاضر شده،تا ضمن تکریم و عرض احترام و ارادت به کتابداران، نشستی دوستانه در دفتر آقای مسلم میرزاوند،رئیس نهادکتابخانه های شهرستان اندیمشک برگزار کنند.

حاضرین در این جلسه؛

مهدی قلی کیانی،عضو جوان و حقوقدان شورا که از فعالین فرهنگی،اجتماعی بوده و از طرفی وابسته به قشر دانشگاهیان میباشد، به همراه دیگر عضو شورای شهر، سیدسام حسینی، که از اساتید دانشگاه و وکلای خوشنام دادگستری بوده و در حوزه فعالیت های فرهنگی نیز همواره حضور داشته است، به عنوان نمایندگان مردم در شورای شهر اندیمشک و دکتر شهروز فروتن کیا جامعه شناس  و فعال محیط زیست و از پژوهشگران برتر کشور و استان و هچنین آقای تقی شهاوند از وکلای جوان و خوش آتیه شهرستان و چند تن از اهالی قلم و فعال فرهنگی و اجتماعی، به همراه آقای مسلم میرراوند رئیس نهاد کتابخانه های شهرستان اندیمشک بودند.

عضو جوان شورای شهر اندیمشک اذعان داشتند که آقای میرزاوند زحمات زیادی برای کتابخانه های شهرستان و موضوع کتابخانی در شهر کشیده اند، و خود را موظف دانستیم که در این روز به رسم ادب حضور پیدا کنیم.چه بهتر که از حضور جناب دکتر فروتن که از افتخارات شهرما هستند بهره ببریم. دکتر فروتن سرمایه ای برای کشور هستند و اگر سیاسی کاری های ما اجازه دهد،حرفهای زیادی برای گفتن دارند.

 

همچنین حضور آقای سیدسام حسینی که از چهره های دانشگاهی و از حقوق دانان خوشنام و خوش فکر شهرستان هستند.و دیگر دوستان اهل قلم و استعدادهایی که به جرأت میگویم در خیلی از مسائل از ما آگاهتر و با سوادتر هستند،اما متاسفانه مشکلات زندگی همواره مانع پیشرفت و ارائه تمام توان و استعداد آنها میشود.

پس از سخنان آغازین آقای قلی کیانی،دکتر فروتن سخنانی را بیان نمودند.

 

ایشان اینگونه بیان داشتند:

بنده چیزی برای این روز آماده نکردم،اما همین که یک هفته به این نام نامگذاری شده است یعنی نگاه مثبتی به این قضیه وجود دارد.اما به هرحال یکسری موانع از نظر ساختاری و فرهنگی وجود دارد که باید برای برداشتن آنها نه تنها در سطح شهرستان که در کل کشور و با همکاری مسئولین تلاش و فعالیت کنیم.

یکی از مشکلات این است که متاسفانه نهادهای متولی فرهنگ بسیار کم هستند و همان تعداد محدود نیز زیرمجموعه ی نهادهای مذهبی هستند، این تلقی که فرهنگ زیرمجموعه مذهب است و کارهای فرهنگی بر عهده نهادهای مذهبی گذاشته میشود سبب شده تا تمامی کارهای فرهنگی به امور مذهبی محدود شده و به موضوعات مهمی همچون کتابخوانی توجهی نشود.

_جامعه ای که هنوز درگیر نیازهای مادی است،بسیار سخت است که به مسائل فرامادی بپردازد.

ما برنامه ای برای کارهای فرهنگی نداشته ایم درحالیکه در کارهای مذهبی بسیار قوی هستیم.

بایدکارگروهی برای پرداخت به این موضوع تشکیل شود.

باید با NGOها همکاری شده و آنها را تقویت کنند.

میشود از کارهایی که در شهرهای دیگر انجام شده الگوبرداری کرد.

_دکتر فروتن اضافه کردند که ما در ادبیات جامعه شناسی به این موضوع کالایی شدن علم میگوییم.

یعنی ما تنها چیزی میخوانیم که از راه آن پول دربیاوریم، دانشجو تنها کتابی را میخواند که قرار است آن را پاس کند، برخی دانشگاهها به بنگاه تولید پزشک تبدیل شده اند.

بحث هایی مثل دنیای مجازی و کتابخوانی،

آیا کتاب را باید خواند؟آیا ما نباید بدانیم که چه چیزی داریم میخوانیم و چه چیزی باید بخوانیم؟با خواندن کتابهای زرد و کتابهایی که باورهای غلط در جامعه ترویج میکنند، بالا رفتن سرانه مطالعه ارزشی ندارد.

مساله کمی گرایی بلای جان کتابخوانی شده است، تیراژ کتاب ما کم نیست.اما کتاب خوب زیاد نداریم، این موضوعات با یک یا چند جلسه بحث برطرف نمیشود و لازم است کارهای بسیاری در این خصوص صورت بگیرد.

 

_پس از صحبتهای دکتر فروتن،آقای قلی کیانی چنین ادامه دادند:

متاسفانه در کشور ما کمتر کسی با جایگاه و وظایف شورا آشنایی دارد، همین موضوع سبب میشود تا بنده تاکنون چندین طرح ارائه کردم که حتی از طی کردن روال طبیعی آن نیز با مشکل و موانع بسیاری همراه است و طرح ها به مرحله اجرا نمیرسد.

شورا به عنوان بزرگترین سازمان مردم نهاد کشور میتواند از پتانسیل خود استفاده کرده و در کنار دیگر گروههای مردمی و نخبگان و نهاد کتابخانه ها و سایر فعالین فرهنگی و اجتماعی طرح های تدوین کنند تا با کمک هم ارائه نموده و پیگیری کنیم تا به مرحله اجرا برسد.

 

پس از صحبتهای مهمانان جلسه، آقای مسلم میرزاوند صحبتهای خود را که بیشتر راجع به سیستم کاری کتابخانه ها بود را بدین صورت بیان نمودند:

سیستم کتابخانه های کشور یک سیستم متمرکز با قدرت مانور صفر است.

از نظر ساخت و ساز از ۲۰ سال پیش تاکنون کتابخانه ای در شهر اندیمشک ساخته نشده است.

حجم کار بسیار بالاست و در این نهاد، تجمیع کار در یک نفر صورت میگیرد.

کتابخانه های بودجه ای ندارند و تمام مخارج آنها باید از نیم درصد شهرداری تامین شود.

سیستم شهر به گونه ایست که دوسال پیش یک فرد خییر میخواست یک کتابخانه برای شهر بسازد، اما پس از جلسات و پیگیری های بسیار زمین تهیه نشد و پیش زمینه کار فراهم نگردید‌.

_پس از صحبت های آقای میرزاوند و ابراز مشکلات کتابخانه ها، علی الخصوص مشکلات مالی،آقای تقی شهاوند پیشنهاد و راهکار خود را این چنین مطرح کردند:

باید خییرین و فعالین فرهنگی شهر در این خصوص توجه و جدیت بیشتری به خرج دهند.یکی از کارهایی که میتواند کمک بسیاری به برطرف نمودن مشکلات مالی کتابخانه ها باشد این است که تعدادی از خییرین و افراد تحصیل کرده و شاغلی که توان مالی دارند را جمع کنیم و تعیین کنیم که هریک بصورت توافقی مبلغی درماه به نهاد کتابخانه ها کمک کنند.حتی با پرداخت مبلغ معین و محدودی در ماه، مسئولین کتابخانه ها میتوانند روی آن برنامه ریزی کنند و دغدغه مالی کمتری داشته باشند.

در پایان این جلسه تمام اعضای شرکت کننده ، عضو افتخاری کتابخانه شدند.

وبلاگ کتابخانه عمومی شهدای اندیمشک...
ما را در سایت وبلاگ کتابخانه عمومی شهدای اندیمشک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shohadayeandimeshko بازدید : 227 تاريخ : يکشنبه 28 آذر 1395 ساعت: 18:25